Král hazardu a ropy. Miliardář Komárek oslavil 50 let, podívejte se na jeho říši

ČTK on ČTK, on
19. 3. 2019 6:00
Minulý týden miliardář Karel Komárek oslavil padesáté narozeniny. K narozeninám si dal neotřelý dárek: za miliardy korun koupil od Jiřího Šmejce zbývající podíl v loterijním gigantu Sazka a stal se jeho stoprocentním vlastníkem. Komárkův majetek je však rozmanitý a nezaměřuje se jen na oblasti hazardu a těžby, se kterou původně v rámci firmy Moravské naftové doly začínal. Jeho firma KKCG podniká také v oblasti v cestovním ruchu, realitách i v IT. Podívejte se na přehled majetku čtvrtého nejbohatšího Čecha.
Foto: Aktuálně.cz

Cestovní kanceláře

Do KKCG patří také Fischer Group (cestovní kanceláře Fischer, Nev-Dama, Privileq, eTravel.cz ). Skupina se specializuje především na letní dovolené u moře. Létá do 85 zemí a 165 destinací.

Roční obrat činí přes šest miliard korun. V Česku a na Slovensku má celkem 58 poboček. V médiích se jméno Fischer Group naposledy skloňovalo v souvislosti se zrušením poplatku za platbu kartou, který před rokem nařídila Evropská unie. Podle finančního ředitele Fischer Group Aleše Vítka je ztráta poplatku za platbu kartou pro kancelář citelná, protože podniká v nízkomaržovém odvětví cestovního ruchu.

 

Právě se děje

Další zprávy