Dopravní podnik chystá opravu toalet v 25 stanicích metra

ČTK ČTK
18. 8. 2015 10:57
Půjde o kompletní rekonstrukce, stejně jako tomu vloni bylo u toalet ve vestibulech přestupní stanice Můstek.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Pražský dopravní podnik chystá opravy toalet v 25 stanicích metra. Půjde o toalety v pěti stanicích na lince metra A, 12 stanicích na lince B a dalších osmi na lince C. Soutěž na stavební firmu vypíše podnik do konce letošního roku. Uvedl to mluvčí Jiří Štábl. Sociální zařízení ve většině starších stanic metra je ve velmi špatném stavu.

Půjde o kompletní rekonstrukce, stejně jako tomu vloni bylo u toalet ve vestibulech přestupní stanice Můstek. Kdy rekonstrukce začne a kolik bude stát, Štábl neuvedl. "Řízení je ve fázi přípravy, nechceme ovlivnit transparentnost budoucí soutěže a rovnost potenciálních uchazečů," řekl. Není jasné ani to, zda se bude vstup na opravené toalety zdražovat.

Podnik zatím podepsal smlouvu na technický dozor a inženýrskou činnost za zhruba čtyři miliony korun. Ve smlouvě, jejíž text má ČTK k dispozici, se píše, že opravy budou postupovat v etapách v horizontu pěti let.

Soupravy metra zastavují celkem v 61 stanicích, z nichž tři páry stanic - Muzeum, Můstek a Florenc - jsou přestupní, čtyři stanice na lince A jsou nové. Praha plánuje postavit další stanice na nové lince metra D.

 

Právě se děje

Další zprávy