Debata Aktuálně.cz - Chudé Česko 21: Proč se neřešené problémy týkají každého z nás

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
10. 9. 2021 16:25
Aktuálně.cz publikovalo seriál reportáží, rozhovorů a analýz zaměřených na sociální nerovnost a skrytou chudobu. Jaký pokrok udělalo Česko za poslední tři roky od doby, kdy jsme mapovali chudobu a sociální problémy poprvé? Této a dalším otázkám se bude věnovat debata, která se uskuteční ve velkém sále Kasáren Karlín v úterý 14. září 2021 v 18 hodin.
Pozvánka na debatu Chudé Česko 21
Pozvánka na debatu Chudé Česko 21 | Foto: Aktuálně.cz

Hosty debaty budou sociolog Daniel Prokop, analytik a komentátor David Klimeš a autoři reportáží projektu Chudé Česko 21 z on-line deníku Aktuálně.cz

Součástí akce bude uvedení výstavy snímků fotografa Aktuálně.cz Tomáše Vocelky, které představují hrdiny jednotlivých dílů Chudého Česka 21.

Proč Chudé Česko 21?

Chudoba a neřešené sociální problémy se týkají každého z nás. Pokud se k nim budeme obracet zády, můžou už brzy ohrozit i českou demokracii. Covidovou krizí se totiž ještě více prohloubily nerovnosti ve společnosti. A frustrovaní občané rozhodli již nejedny volby. 

On-line deník Aktuálně.cz publikoval seriál reportáží, rozhovorů a analýz zaměřených na sociální nerovnost a skrytou chudobu. Odkryl příběhy konkrétních lidí, kteří uvízli ve zdánlivě fungujícím sociálním systému a museli hledat cestu ven.

Jaký pokrok udělalo Česko za poslední tři roky od doby, kdy jsme mapovali chudobu a sociální problémy poprvé? Podařilo se novelou zákonů porazit exekuční mafii či pomoci samoživitelkám? Komu ve skutečnosti pomáhají daňové změny a jaký je lék na bytovou krizi, která zachvátila Česko? 

Těmto a dalším otázkám se bude věnovat debata Aktuálně.cz: Chudé Česko 21, která se uskuteční ve velkém sále Kasáren Karlín v úterý 14. září 2021 v 18 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy