Prosolit, zmrazit, naložit. Houbaření je vášeň: 10 tipů, jak úlovku prodloužit život

Ekonomika Ekonomika
14. 9. 2018 6:56
Nasbírat košík hub je mnohdy snazší než ho sníst. Co však dělat s houbami, aby nám vydržely déle? Spotřebitelské sdružení dTest sestavilo deset tipů.
Foto: Shutterstock

Nálev bez cukru

Kdo má rád kyselé, může u sladkokyselého nálevu vynechat cukr nebo naložit houby přímo do octového nálevu. Pro tento způsob zpracování se hodí malé houby, například ryzce.

Aby se houby nemusely ještě dále konzervovat sterilací, připravte si 2% octový nálev. V obchodech je běžně k sehnání ocet 8%, který je třeba naředit vodou. Na přípravu zhruba litru nálevu je potřeba 100 mililitrů vody, 30 gramů soli a 870 mililitrů octového nálevu.

 

Právě se děje

Další zprávy