Vrchní soud zrušil dohled nad šéfem Sazky Hušákem

Zdeněk John
18. 3. 2011 17:01
Vrchní soud zrušil předběžného správce v Sazce
Foto: Jan Langer

Praha - Události kolem Sazky nabírají na obrátkách. Vrchní soud zrušil rozhodnutí Městského soudu v Praze, kterým poslal do loterijní společnosti předběžného insolvenčního správce (kompletní rozsudek zde)

Neznamená to ovšem automaticky, že kroky, které učinil až dosud advokát Josef Cupka, neplatí.

Cupka například prosadil, aby jen s jeho souhlasem mohla Sazka dělat jakékoliv operace nad půl milionu korun. O návrhu na zrušení tohoto kroku, proti kterému se Sazka také odvolala, však dosud Vrchní soud nerozhodl.

"Víme o tom, naši právníci nyní situaci zkoumají," uvedl mluvčí Sazky Jan Tuna.

Boj o Sazku v těchto dnech vrcholí. Společnost nemá na výplatu vyšších výher, mobilní operátoři od pátku přerušují nabíjení mobilů přes její terminály, stát posílá do firmy finanční kontrolu, aby zjistila, zda ještě Sazka plní podmínky licence k číselným loteriím.

Největší věřitelé, jak už deník Aktuálně.cz informoval, se navíc rozhodli spustit kroky k předčasnému splacení dluhopisů, což by Sazku mohlo stát několik miliard korun.

Hušákovo vedení Sazky vsadilo vše na jednu kartu. Chce si stůj co stůj vynutit na soudu povolení smlouvy o úvěru od Penty a eInvestu.

Aleš Hušák kvůli tomu požádal o dočasné zastavení loterií, protože se chce vyhnout tomu, aby padl další jackpot, na který by neměl.

Odvolání Cupky, který se postavil proti dočasnému stopnutí loterií, mu může pomoci.

Sazka nedokázala vyplatit lednovou výhru 103 miliony korun mladému páru z jihu Čech, přestože lhůta na vyplacení už vypršela.
Podle našich informací zadržuje ale i menší, desetitisícové částky, sázkařům, kteří si u jejího Sazkatipu vedou účty, z nichž sázejí takzvané kurzové sázky (sázky na sportovní utkání).

 

Právě se děje

Další zprávy