Šéfem Škodovky bude od října Reinhard Jung

Red eko
10. 7. 2007 14:05
Spekulovalo se i o Martinu Jahnovi
Spekulovalo se i o Jahnovi
Spekulovalo se i o Jahnovi | Foto: Škoda Auto

Wolfsburg - Šéfem mladoboleslavské Škody Auto se má stát od 1. října Reinhard Jung, dosavadní výrobní šef německé automobilky Volkswagen. Rozhodla o tom dnes dozorčí rada české automobilky.

Již dříve to uvedl s odvoláním na důvěryhodné zdroje list Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

Na podzim automobilku opustí dosavadní šéf Detlef Wittig, kterému je letos 65 a chce podle svých slov jít na odpočinek. Bude se ale nadále také věnovat poradní funkci pro koncernový odbyt .

Mezi kandidáty na šéfa Škody se ve spekulacích tisku dříve objevil i její nynější personální šéf a někdejší vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn.

Vystudovaný strojní inženýr Jung pracuje pro Volkswagen již od roku 1974. Nastoupil tedy hned po dokončení školy. Do roku 1981 vedl pro automobilku projekty v Mexiku, Brazílii či Argentině. Posléze se vrátil do vlasti a pracoval v různých závodech firmy.

Své zkušenosti z Jižní Ameriky ale později opět zúročil, protože po roce 2002 se stal prezidentem obchodu mexické pobočky Volkswagenu. O dva roky později jej koncern povolal zpět, aby se stal výrobním šéfem VW a také členem dozorčí rady Škody. Tuto funkci po něm převezme Jochem Heinzmann, člen představenstva odpovědný za výrobu Volkswagenu. Z dozorčí rady odejde Václav Petříček, kterého nahradí Horst Neumann, člen představenstva odpovědný za personalistiku Volkswagenu.

Jung platí v německém koncernu za "zachránce". Naposledy vedl vyjednávání v bruselské továrně automobilky. Tam se vzbouřili zaměstnanci, protože automobilka se rozhodla ukočit výrobu modelu Golf v Belgii.

Dokonce hrozilo i úplné zavření továrny. Nakonec ale došlo k tomu, že ji přebrala dceřiná společnost Volkswagenu Audi a začala zde vyrábět A3 Sportback. Firma tak zajistila práci minimálně pro 2200 lidí.

ČTĚTE VÍCE:
On-line rozhovor s předákem škodováckých odborů
Policie chytila zloděje fotek Superbu
Rozhovor s Martinem Jahnem

 

Právě se děje

Další zprávy