Sazka splatila 300 milionů Kč za halu

ČTK, eko
15. 11. 2005 14:01
Praha - Sazka splatila dalších 300 milionů Kč z dluhopisů na halu.

Loterijní společnost Sazka uhradila v souladu se splátkovým kalendářem dalších zhruba 300 milionů korun za dluhopisy vydané na financování stavby víceúčelové haly Sazka Arena. ČTK to dnes oznámil mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Desetileté dluhopisy v objemu převyšujícím 5,5 miliardy korun vydala Sazka loni v květnu. Sazka Arena by podle nedávné zprávy v Hospodářských novinách měla stát o něco víc, než její investoři předpokládali. Sazka za ni měla původně zaplatit i s úroky osm miliard korun. Začala ovšem hledat nový způsob financování, který projekt ještě prodraží.

Sazka už začala jednat s finanční skupinou Penta Investments, se kterou chce změnit způsob splácení úvěru. Penta se podílela na emisi dluhopisů určených k financování stavby. Obě firmy podle deníku nejnovější jednání potvrdily.

V prvních třech čtvrtletích činily celkové výnosy Sazky téměř 6,7 miliardy korun, zisk po zdanění představoval 1,28 miliardy korun a výtěžek na veřejně prospěšné účely 1,05 miliardy korun. Dluhopisy Sazky se obchodují na burze v Lucemburku.

 

Právě se děje

Další zprávy