S kartou ČS půjde vybrat hotovost v pěti obchodech

šal
31. 5. 2007 14:15
Česká spořitelna spustí cashback v polovině června
Foto: MasterCard

Praha - Další bankou, která vedle ČSOB nabídne klientům možnost vybírat hotovost na pokladnách v obchodech (služba zvaná cashback), je Česká spořitelna. Banka cashback podle informací Kristýny Havligerové z tiskového oddělení České spořitelny spustí v polovině června.

Zatím ale Česká spořitelna tají, ve kterých obchodech budou moci zákazníci hotovostních výběrů na využít. Zpočátku by mělo jít o pět obchodů (obchodních řetězců).

První byla ČSOB

Pomine-li se možnost výběrů v obchodech Datart pro majitele úvěrových karet Cetelem, tak první cashback v masovém měřítku nabídla v Česku ČSOB a to na počátku listopadu loňského roku.

Vybírat hotost ale mohou pouze klienti ČSOB, respektive držitelé všech karet vydaných touto bankou (klienti ČSOB, Poštovní spořitelny, Hypoteční banky a Českomoravské stavební spořitelny). Cashback zatím funguje pouze v obchodní síti Ahold, to znamená v obchodech Albert a Hypernova.

Na rozdíl od ČSOB, kde u všech karet včetně úvěrových je cashback zdarma, chystá Česká spořitelna poplatek ve výši čtyři koruny za výběr. Naopak ale ČS službu zpřístupní pro všechny klienty, tedy nejen pro držitele karet vydaných touto bankou. Jedinou podmínkou je, aby majitelům karet od jiných bank možnost výběrů hotovosti v obchodech umožnil jejich peněžní ústav.

Utratit alespoň 300 korun

Maximální částka pro výběr hotovosti bude stejně jako v případě ČSOB 1500 korun. Podmínkou bude nákup alespoň za 300 korun. Při každé transakci cashback budou klienti povinně zadávat svůj PIN.

Ve světě funguje služba cashback již řadu let. Běžně ji využívají lidé například v USA či Velké Británii. Pokladní se zákazníka zeptá, jestli nechce vybrat nějakou menší hotovost a pak "projede" kartu na vyšší částku, než činí samotná útrata. Rozdíl činí právě cashback, za který klienti nic neplatí.

 

 

Právě se děje

Další zprávy