PPF bude v Číně půjčovat peníze

eko, ČTK
8. 12. 2005 16:31
Praha - Finanční skupina PPF založí v Číně spolu s firmou Changhong společnost, která bude na tamním trhu nabízet lidem spotřebitelské úvěry.

Majoritním vlastníkem firmy bude s 80 procenty PPF. Desetiprocentní podíly na základním kapitálu získá nejmenovaná místní banka a výrobce elektroniky Changhong Electric.

Společná firma představuje podle vedoucího kanceláře PPF v Pekingu Jana Blaška strategický krok v plánech PPF na expanzi v oblasti spotřebitelského financování a bankovnictví pro drobnou klientelu na Dálném východě.

PPF bude firmě Changhong Electric pomáhat při jejím vstupu na evropský trh a při založení závodu na výrobu televizorů s plochou obrazovkou v Nymburku. Ve společném podniku bude mít čínská strana podíl 70 procent a PPF 30 procent.

PPF již v Číně působí

Koncem loňského roku otevřela v Pekingu reprezentační kancelář a v červenci uskutečnila první obchod, když koupila balík pohledávek v nominální hodnotě 642 milionů korun. Skupina podnikatele Petra Kellnera chce působit rovněž ve Vietnamu, Kazachstánu, Rumunsku, Srbsku a Černé hoře a na Ukrajině.

PPF patří k největším finančním skupinám v České republice a spravuje majetek zhruba za 200 miliard korun. Vlastní například Českou pojišťovnu, Home Credit, eBanku či PPF banku.

 

Právě se děje

Další zprávy