Penta v Německu otevírá zastoupení s novým šéfem

Zdeněk John
3. 3. 2013 17:55
Německo je největším z trhů, na nichž Penta působí
V Praze staví Penta kancelářské centrum Florentinum (na snímku), expanduje ale rovněž v Německu.
V Praze staví Penta kancelářské centrum Florentinum (na snímku), expanduje ale rovněž v Německu. | Foto: Penta

Praha - Česko-slovenská investiční skupina Penta myslí svůj průnik na německý trh vážně. Otevřela na tamním trhu své nové zastoupení a podle informací Aktuálně.cz už jmenovala nového investičního ředitele pro tuto oblast. Stane se jím Thomas von Werner.

Německo je největším z trhů, na nichž Penta působí. Podle toho, co je o jejích plánech známo, hodlá se zaměřit na retail, rychloobrátkové zboží, zdravotnictví, služby nebo strojírenství, tedy vesměs na obory, v nichž už má nějakou zkušenost.

Nový investiční šéf Penty pro Německo Werner má patnáctileté zkušenosti z různých pozic v byznysu, do Penty přišel ze společnosti EQT Partners. "Věříme, že jeho příchod bude důležitým impulsem pro další rozšiřování našich aktivit v Německu," potvrdil Aktuálně.cz jeden z partnerů (spolumajitelů) Penty zodpovědný za investice v Německu Martin Kúšik novou personální posilu Penty.

Penta působí celkem v deseti zemích. V Česku je známá především jako majitel letiště ve Vodochodech, dále většinového podílu v sázkové kanceláři Fortuna, jako investor do sítě lékáren nebo realitní developer - staví například největší kancelářské centrum v Praze pod názvem Florentinum.

 

Právě se děje

Další zprávy