Nejspravedlivější firma: Hewlett-Packard

ČTK, eko
14. 11. 2005 13:39
Praha - České ceny pro firmy, které dávají "rovnou šanci" ženám a mužům, ovládly nadnárodní společnosti.

Ocenění za nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro muže a ženy získala letos počítačová společnost Hewlett-Packard. Odborná porota mezi 19 přihlášenými podniky ocenila firemní program na vyhledávání potenciálních manažerek a jejich vzdělávání Top Talent List.

Druhé místo v soutěži obsadila společnost IBM, na třetím místě skončily OskarMobil a PricewaterhouseCoopers. Informovala o tom Linda Sokačová z pořadatelské organizace Gender Studies.

Porota hodnotila ve firmách možnosti pružné pracovní doby, roli rovných příležitostí pro ženy a muže v rámci firemní kultury, podíl žen ve firmách, strukturu pracovních pozic žen a mužů či speciální programy zaměřené na profesionální rozvoj žen.

"Cílem letošního ročníku soutěže je povzbudit firmy, aby se více soustředily na rozvoj kariérního růstu žen. Řada zahraničních studií totiž ukazuje, že nejvýkonnější pracovní týmy jsou založeny na diverzitě a různorodosti pracovního týmu," uvedla Sokačová.

Cenu Gender Studies mezi malými firmami získala vzdělávací agentura Channel Crossings.
 
V minulém roce ocenění získala mezi velkými společnostmi IBM ČR díky svým programům pro ženy. Mezi malými a středními podniky ocenění obdrželo vydavatelství R-Presse za slaďování pracovního a rodinného života v týdeníku Respekt a zvláštní cenu za dobrý start v oblasti rovných příležitostí obdržela firma Air Products.

 

Právě se děje

Další zprávy