Masokombinát Krásno vyrobil rekordní množství uzenin

ČTK ČTK
29. 1. 2014 13:45
Obrat společnosti loni překročil dvě miliardy korun
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Valašské Meziříčí - Valašskomeziříčský masokombinát Krásno, který patří mezi přední české zpracovatele masa, loni vyrobil rekordní množství uzenin. Do svých řeznictví a dalších prodejen v zemi dodal více než 25 000 tun masných produktů, což je zhruba o deset procent více než v roce 2012.

"Mírně narostl i obrat, přehoupl se přes dvě miliardy korun," řekla mediální zástupkyně firmy Eva Kijonková. V roce 2012 měla firma při tržbách zhruba dvě miliardy korun čistý zisk 26,4 milionu korun.

Podnik ročně zpracovává zhruba 25 000 tun masa. Vedle tohoto provozuje 23 vlastních prodejen, největší je v centru Ostravy. Největší ostravské řeznictví dosahuje ročně obratu přes 100 milionů korun.

"Jednoznačně je vidět trend návratu českých spotřebitelů k tradičním tuzemským potravinářům. Lidé se vracejí i k tomu, že hledají menší prodejny specializované na maso a uzeniny, taková ta klasická řeznictví," uvedl vedoucí podnikové sítě prodejen Marcel Králík.

MP Krásno nyní zaměstnává více než 700 lidí, z toho asi 200 je jich v prodejní síti. Společnost také exportuje na Slovensko a proniká na maďarský trh.

Historie průmyslového zpracování masa ve Valašském Meziříčí započala v roce 1895, kdy řezníci založili Družstvo na postavení jatek. V roce 1955 byly do provozu uvedeny mrazírny. Nově vybudovaný masokombinát zahájil výrobu o devět let později. V roce 1993 byl privatizován a od ledna 1994 firma nesla název Masný průmysl - Krásno, spol. s r.o. Od počátku roku 2004 má společnost název MP Krásno, a.s.

 

Právě se děje

Další zprávy