Kofola utržila dvě miliardy korun

ČTK
6. 3. 2006 10:50
Ostrava - Přímé investice krnovského výrobce nealkoholických nápojů v České republice dosáhly loni 68 milionů korun. Kofola rovněž vytvořila 63 nových pracovních míst.

"V loňském roce jsme zvýšili prodeje téměř u všech našich výrobků a v jednotlivých kategoriích se držíme na předních místech. Snažíme se dále upevňovat pozici společnosti Kofola v zemích střední Evropy," dodal Klofanda.

Kofola několik let zaznamenává růst tržeb a se svými výrobky si udržuje přední pozice na trhu. Například v kategoriích sirupů je z hlediska objemů prodaného zboží číslem jedna se svou značkou JUPÍ. Kolový nápoj Kofola si ve své kategorii udržuje pozici druhého nejprodávanějšího výrobku.

V souvislosti s rozvojem Kofoly se loni zvýšil počet zaměstnanců o 14 procent oproti roku 2004. Firma letos v únoru přestěhovala část holdingu z Krnova do Prahy a Ostravy. V Krnově i nadále zůstává sídlo české pobočky, výroba, sklady, zázemí vozového parku a dceřiná společnost Santa Trans.

Krnovská akciová společnost Kofola patří k největším dodavatelům nealkoholických nápojů ve středoevropském regionu. Působí na trzích v České republice a na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Ve svých třech výrobních závodech v Česku, na Slovensku a v Polsku celkově zaměstnává přes 1000 lidí. Skupina Kofola očekává konsolidované tržby 2,879 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst 21,6 procenta.

Krnovská nápojářská firma vznikla v roce 1993 privatizací bývalé sodovkárny státního podniku Nealko Olomouc. Firmu vlastní řecká rodina Kostase Samarase, která ji pojmenovala Santa nápoje. Současný název Kofola firma dostala v roce 2003. Kofola loni v červnu otevřela v polském Kutně svůj nový závod. Jeho výstavba stála v přepočtu zhruba 450 milionů korun, což znamenalo největší českou investici v Polsku.

 

Právě se děje

Další zprávy