Hornbach postaví další obchody, zaměstná 500 lidí

Pavla Adamcová Pavla Adamcová
5. 11. 2008 14:53
Hornbach ohlásil zvýšení počtu prodejen na deset během sedmi let
Foto: Hornbach

Praha - Provozovatel hobbymarketů Hornbach hodlá zvýšit svůj podíl na českém trhu na 15 procent. Do roku 2015 má v plánu otevřít další čtyři prodejny. V současnosti jich je v Česku celkem šest. O plánovaném rozšíření účasti Hornbachu na českém trhu informoval jeho generální ředitel pro Českou a Slovenskou republiku May Meulenberg.

"V příštích několika letech plánujeme v České republice otevřít minimálně další čtyři markety, v roce 2010 v Plzni a následně další v Ostravě. Zároveň také prověřujeme lokality pro další markety v Praze, Brně a Českých Budějovicích," prohlásil.

Otevřením nových prodejen, které si vyžádá investici ve výši zhruba 2,5 miliardy korun, vznikne podle vedení firmy přibližně 500 pracovních míst. Doposud Hornbach v Česku zaměstnává 1 040 pracovníků. S nově plánovanými prodejnami by se jejich počet měl rozrůst na přinejmenším 1 550 lidí.

Jak uvádí předseda představenstva Albert Hornbach, chce společnost rozvoj financovat výhradně z vlastních zdrojů.

Skupina Hornbach loni dosáhla obratu ve výši 2,6 miliardy euro, což je oproti předchozímu roku nárůst o asi 2,9 procenta. V současné době vlastní 127 velkoplošných prodejen v devíti zemích světa. "Považujeme se za českou firmu," zdůraznil Meulenberg. "Platíme zde daně, zaměstnáváme téměř výhradně tuzemské zaměstnance a kupujeme zboží od zdejších dodavatelů."

Kromě Hornbachu v Česku provozuje hobbymarkety také OBI, Baumax, Bauhaus nebo Mountfield.

 

Právě se děje

Další zprávy