Do Nové Karoliny vjedou bagry. Přestávka skončila

Ekonomika Ekonomika
15. 2. 2010 15:00
Projekt Nové Karoliny měl skoro dvouletý oddych. Teď prý začíná nanovo.
Takto by měla lokalita Karolina v Ostravě vypadat za pár let
Takto by měla lokalita Karolina v Ostravě vypadat za pár let | Foto: Aktuálně.cz

Ostrava  - Už tento měsíc by se mělo opět začít stavět v ostravské Nové Karolině. Zástupci společnosti Multi development, která hodlá plochu  bývalého průmyslového areálu zastavět budovami za zhruba 15 miliard korun totiž v lednu u bank dojednali úvěr přes dvě a půl miliardy korun. Kromě toho má prý investor i vlastní peníze a spolupracovat hodlá i s dalšími developery. 

Projekt byl před dvěma lety kvůli hospodářské krizi zastaven. 

"Stavební ruch začne prakticky okamžitě. Jakmile se sníží hladina spodní vody, tak mohou začít zemní práce a myslím si, že to poměrně brzo bude vidět," uvedl dnes ředitel společnosti Multi Development ČR Luboš Kočí.

Během první etapy mají být na Nové Karolině vybudovány kromě obchodně zábavního centra s plochou asi 57 000 metrů tverečních také administrativní prostory o rozloze 20 000 metrů čtverečních a bytový dům s 200 byty. Vznikne rovněž venkovní infrastruktura včetně pěšího bulváru s novým náměstím. První etapa počítá také s rekonstrukcí původních budov, které zde zůstaly.

Doloží developer zajištění financování?

Přesto Multi Devolpment ještě úplně vyhráno nemá. Město totiž podle ČTK zatím se společností nepodepsalo dodatek ke smlouvě, který developerovi umožní dvouletý posun v harmonogramu celého projektu. Chce doložit způsob financování první etapy. Nyní se technicky řeší, jakým způsobem developer zajištěné financování prokáže. Multi Development totiž nehodlá městu předložit kompletní kopii úvěrové smlouvy.

Nová Karolina má vzniknout na ploše 32 hektarů . Dokončena by měla být v roce 2018. Poslední budovy někdejšího průmyslového areálu Karolina byly zbourány před zhruba 20 lety, pak muselo být místo dekontaminováno

 

Právě se děje

Další zprávy