AAA Auto zůstávají ve ztrátě. Aut přesto prodali více

Redakce EKO
30. 5. 2008 10:30
Analytici očekávali větší propad
Foto: AAA Auto

Praha - V prvním čtvrtletí tohoto roku hospodařila skupina autobazarů AAA Auto se ztrátou 5,3 milionu eur. Přesto jde o malé zlepšení oproti propadu z konce minulého roku.

Tržby AAA vzrostly meziročně o 15 procent na 115,3 milionu eur (zhruba 2,9 miliardy korun), proti předchozímu čtvrtletí byly nižší o 3,9 procenta.

"Výsledky nepřinesly žádné výrazné překvapení. Ztráta se čekala," odcitovala ČTK slova analytika společnosti Atlantik FT.

Na mírné zlepšení zareagovala také pražský burza. Akcie firmy se dnes ráno obchodovaly za 22,95 Kč, tedy o 0,48 procenta výše ve srovnání se čtvrtečním závěrem.

"Počáteční zpomalení trhu, které se projevilo ve čtvrtém čtvrtletí roku 2007, pokračovalo dle našeho předpokladu i v prvním čtvrtletí 2008," uvedl generální ředitel skupiny AAA Auto Anthony James Denny.

Za vším stojí údajně nižšíé poptávka a rostoucí dovoz levných ojetých vozidel ze zahraničí. Přesto firma prodala v prvním čtvrtletí o šest procent vozidel více, přes 18 tisíc.

AAA Auto v současnosti provozuje 44 poboček v pěti zemích. Majoritním vlastníkem s podílem 74 procent je ředitel Anthony James Denny, zbytek se obchoduje na burzách v Praze a Budapešti.

 

Právě se děje

Další zprávy