Češi se cpou v práci méně. Vyrážejí na výhodná meníčka nebo si jídlo nechávají vozit

Iva Špačková Iva Špačková
29. 3. 2019 14:10
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen. Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí od společnosti Edenred. Podívejte se, v čem Češi předčí své sousedy.
Foto: Edenred CZ

Pro Čechy je primární chuť, pro Slováky zdraví

Porovnání nejdůležitějších faktorů, které určují to, co a kde budou lidé jíst, se v jednotlivých zemích liší.

Zatímco pro Čechy je ze všech porovnávaných zemí v současné chvíli nejdůležitější chuť a složení polední nabídky, pro Slováky to je nutriční hodnota jídla. Španělé si nejvíce zakládají na rychlé obsluze a dobré ceně a důležitá je pro ně, podobně jako pro Slováky, i velikost servírované porce.

  • "Cena není pro Čechy tak stěžejní i proto, že je u nás velmi rozšířena nabídka výhodných menu," vysvětluje Michaela Čihalíková ze společnosti Edenred.

Co je důležité pro Čechy:

  • 80 % Na co mám chuť
  • 47 % Rychlost obsluhy
  • 44 % Nutriční hodnota
  • 25 % Velikost porce
  • 20 % Cena.
 

Právě se děje

Další zprávy