Mozaika v novém: Obložte zeď perletí, kamenem či zlatem

td
20. 2. 2012 21:11
Do moderního interiéru patří mozaika, z koupelny se přesouvá na podlahu a do obýváku
Foto: ravak.cz

Barevné mozaiky zkrášlovaly lidská obydlí již před tisíci let a nikdy nevyšly úplně z módy. V nejrůznějších obměnách se neustále vrací do interiéru i exteriéru a představují malá umělecká dílka, která umožňují vyjádřit osobnost i vkus vlastníka bytu. Navíc lze na trhu sehnat desítky různých barev, ale i dekorů a materiálů, ze kterých je mozaika vyrobena, což z ní dělá velmi univerzální doplněk.

Nudnou koupelnu snadno oživí barevný mozaikový pás

V českých domácnostech se lze s mozaikou nejčastěji setkat na obkladech koupelen. Drobné různobarevné čtverečky totiž skvěle oživí jednobarevné dlaždice a dodají koupelně moderní nádech. Dobře také poslouží při obkladu zaoblené vany a dalších nerovnoměrných ploch.

Vzhledu mozaiky se v poslední době dokonce přizpůsobuje i standardní dlažba z velkoformátových dlaždic. Méně obvyklým způsobem aplikace mozaiky je ozvláštnění podlahy, pro které se používají spíše větší dlaždičky atypického tvaru a rozdílných, ale sladěných barev.

Nebojte se experimentovat, ozdobte si obývák!

Uplatnění najdou drobné barevné dlaždičky i v kuchyni, kde bezpečně ochrání zeď za varnou a pracovní deskou. Odvážnější milovníci designu mohou mozaikou oblepit i zdi v obývacím pokoji, kde budou lesklé kachličky nahrazovat závěsné dekorace. Vybírat lze z mnoha nejrůznějších motivů a materiálů, v poslední době ale zažívá velký boom přírodní vzhled. Oblíbenosti tak kraluje kámen, luxusní dojem vzbuzuje zlatý lesk nebo perleťové odlesky.


 

Právě se děje

Další zprávy