Projděte se po krokodýlovi, kožené podlahy dobývají trh

td
13. 2. 2012 5:07
I když to zní jako sci-fi, podlahy z recyklované kůže získávají na oblibě
Foto: Aktuálně.cz

Kvalitní podlaha zcela změní vzhled celého bytu, ovlivňuje naše pohodlí a styl života. Synonymem luxusu jsou u podlah zejména přírodní materiály, jakými je masivní dřevo nebo korek.

Chladné zimní dny zpříjemní zabudované podlahové topení, které navíc šetří náklady. Na trhu však existuje ještě mnohem exkluzivnější možnost, která začíná lákat milovníky luxusního zpracování. Jedná se o materiál s jedinečnými vlastnostmi i vzhledem - seznamte se s podlahou z pravé recyklované kůže.

Kůže jako záruka kvality a luxusu

Na první pohled působí myšlenka kožené podlahy velmi exoticky a nezvykle, stačí se ale seznámit s možnostmi, které tento materiál nabízí, a každý skeptik rychle změní názor. Recyklovaná kůže se vyznačuje absolutní odolností proti bakteriím a jakýmkoli alergenům, navíc nabízí výjimečně kvalitní tepelnou i zvukovou izolaci. Navíc je tento typ podlahy všestranně využitelný a lze ho použít v jakékoli místnosti domu.

I když se může zdát, že péče o kůži bude poměrně náročná, opak je pravdou. Údržba kožené podlahy je srovnatelná s běžnou podlahovou krytinou.

Pohlaďte si krokodýla

Kožené podlahy většinou využívají spojení recyklované kůže a korku, jejichž sloučením vzniká skvělý poměr izolačním vlastností. Povrch kůže je ošetřen několika vrstvami laku, který výrazně zvyšuje její odolnost.

Kožené podlahy lze pořídit v mnoha barvách i dekorech, příkladem je efektní motiv krokodýlí kůže. Jedinou nevýhodou tohoto materiálu zůstává jeho cena. Za metr čtvereční zaplatíte přes dva tisíce korun.

 

Právě se děje

Další zprávy