Kuchyňská linka musí být praktická, ale i dobře vypadat

Andrea Berniová
18. 5. 2012 11:42
Výběr neuspěchejte, jde přece o vaši kuchyň
Foto: Isifa/Thinkstock

Pokud si v interiéru potrpíte na určitý styl a líbí se vám jen málokterý design, určitě nejvíc oceníte takové vybavení bytu, jehož vzhled můžete do značné míry ovlivnit. Příkladem takového vybavení domácnosti je kuchyňská linka. V současné době můžete vybírat z velkého množství různých typů, materiálů a vzhledů kuchyňských linek.

Zcela stejná kuchyň v každém bytě bytového domu - to už je minulost. Máte z čeho vybírat, volba vzhledu linky je na vás. Kuchyni přece budete využívat vy - přizpůsobte si ji tak, jak vám to vyhovuje.

Zkoušejte a přemýšlejte

Využijte možnosti, kterou různé firmy v dnešní době nabízejí: zhotovení na míru. Každá kuchyně je jiná a především vkus jejich majitelů se liší. Vyberte takový materiál, který se vám líbí. Raději ale předem zjistěte, jestli pak seženete stůl a židle či jiné doplňky, které by se k němu hodily. A bude vámi vybraný materiál a barva kuchyňské linky ladit s podlahou či barvou stěn? Raději si domů přineste vzorek materiálu, který by vám výrobce měl poskytnout. Zkuste ho přiložit k podlaze, ke zdi, ke stolu.

Nespokojte se s průměrem

Rozměry i podoba skříněk či polic, o všem rozhodujete vy. Proč by skříňky ve vaší kuchyni nemohly mít atypické rozměry či tvar? Všechny skříňky mohou být prosklené nebo naopak neprůhledné. Nebo od každého trochu. Dnes své nároky nemusíte snižovat a spokojit se s průměrem. Pokud nějaká firma nenabízí to, co chcete, hledejte dál. Kuchyňská linka by vám měla sloužit roky a nebývá zrovna levná.

Přece nebudete platit spoustu peněz za něco, co se vám vlastně tolik nelíbí. Ze začátku si možná řeknete, že to sice není úplně ideální, ale ani špatné. Časem ale můžete litovat, že jste nevybírali lépe a déle.

-----------------------------------------------------------------------------------

Kuchyňské linky dle vašeho přání.

 

Právě se děje

Další zprávy