Jak zabavit děti o prázdninách? Třeba na trampolíně

Andrea Berniová
28. 6. 2012 10:00
Pískoviště, trampolína nebo zdobení pokoje vlastními malůvkami - to vše bude děti bavit
Dětem se skákání na trampolíně líbí
Dětem se skákání na trampolíně líbí | Foto: Jaroslav Pikous Aktuálně.cz

Škola končí, děti přinesou vysvědčení a budou si užívat dva měsíce volna. Už jste přemýšleli, jak je o prázdninách zabavíte? Možná se doma brzy začnou nudit. Existuje mnoho možností, jak zařídit, aby se dobře bavily. Snazší je zabavit děti v domě se zahradou. Můžete koupit třeba trampolínu.

Nejlepší je ta s ochrannou sítí, díky které děti z trampolíny nespadnou. Skákání se jim bude líbit obzvlášť se sourozenci nebo kamarády. Bláznivé skákání se bude děti bavit dlouho. Jen pozor, aby to nepřeháněly, obzvlášť v teplých dnech. Je potřeba dohlížet, aby děti dodržovaly pitný režim a ve velkém vedru je raději zabavit jinak.

Zkuste ještě pískoviště nebo bazén

Můžete dětem také pořídit pískoviště. Malé slečny si jistě rády budou hrát na kuchařky, kluci zase postaví hrady a tunely. Při horkém letním počasí děti asi nejvíce ocení bazén. Pokud do něj nechcete příliš investovat, zkuste ten nadzemní. Takové bazény, obzvlášť ty s nafukovací obručí na vrchu, dnes seženete poměrně levně.

Nikdy ale nenechávejte děti v bazénu samotné, i když v něm dosáhnou na dno nebo mají kruh či rukávky. Je nutné dávat na děti neustále pozor.

Ať si děti samy vymalují

A co když bydlíte v bytě? Na den či dva děti zabavíte, když jim navrhnete, aby vzaly barvičky a samy si vyzdobily svůj pokoj. To ale vyžaduje trpělivost. Také je potřeba počítat s tím, že některé malby budou trochu zvláštní. Právě v tom je ale jejich originalita.

A proč děti nenechat, aby si pokoj upravily podle sebe? Pokud se přece jen bojíte divokých malůvek, můžete nakoupit alespoň samolepky na zeď a spolu s dětmi je přilepit. Nebo zkuste barvy na sklo. Děti si mohou ozdobit okno či zrcadlo. V případě barev na sklo není nic definitivní - pokud se obrázek nepovede, dá se vždy sloupnout. Určitě přijdete na mnoho dalších způsobů, jak udělat dětem prázdniny zajímavější.

--------------------------------------------------------------------------------

Trampolína najde využití v létě na zahradě.

 

Právě se děje

Další zprávy