Kolik stojí levná elektromobilita? Výběr aut do milionu roste, kartami míchá Čína

Jan Matoušek Jan Matoušek
22. 5. 2023 6:02
V minulém týdnu na český trh oficiálně vstoupilo MG4, kompaktní elektroauto s cenou stlačenou pod 800 tisíc korun. Napsalo se o něm už docela hodně, včetně přirovnávání základní ceny k naftové Octavii nebo Golfu. V tomto kontextu možná elektroauto neobstojí, v přímém srovnání s jinými elektromobily jde ale o docela průlomovou nabídku. Jak zjistíte v galerii, moc levnějších elektroaut v Česku není.
Foto: Opel

Opel Corsa-e - 889 990 Kč

Stellantis má mezi nejlevnějšími elektromobily nejpočetnější zastoupení, přičemž většina jeho modelů používá stejnou techniku. Spadá do toho již zmíněné Berlingo a Combo a také třeba malý Opel Corsa-e. Pětidveřový hatchback se prodává od akčních 889 990 korun (tady se nabízí porovnání, klasická benzinová Corsa se srovnatelnou výbavou začíná na 389 990 korunách).

Elektromotor v útrobách má 100 kilowattů, přičemž využitelná kapacita baterie 45 kWh stačí na papírový dojezd 353 kilometrů. Stejně jako ë-Berlingo i Corsu-e lze dobíjet nejvíce 100kilowattovou rychlonabíječkou a platí, že z 0 na 80 procent udávají Němci půlhodinovou potřebnou dobu.

Výbava Edition pak za necelých 900 tisíc korun nabízí automatickou klimatizaci, rádio s dotykovým displejem, digitální budíky, nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu nebo automatické stěrače.

 

Právě se děje

Další zprávy