Zelení potvrdili svého šéfa. Bursík je povede dál

eli, aju
9. 3. 2008 21:00
Podporu dalo svému předsedovi 13 ze 14 krajů
Předseda zelených Martin Bursík má za to, že výsledek i průběh prezidentské volby nebudou mít vliv na chod koalice.
Předseda zelených Martin Bursík má za to, že výsledek i průběh prezidentské volby nebudou mít vliv na chod koalice. | Foto: Tomáš Adamec

Praha - Martin Bursík má důvěru svých spolustraníků. Podpořily ho po předsednictvu i kraje

Bursíka před týdnem olomoucká krajská organizace strany vyzvala k rezignaci. Na veřejnost se před tím dostal mail s vulgárním obsahem, který šéf strany omylem odeslal poslankyni Olze Zubové.

A právě jen šéf olomoucké organizace - místopředseda Zelených Martin Tichý, podporu svému šéfovi odepřel. Ostatních 13 krajů ji Bursíkovi na dnešním mimořádném jednání dalo.

"Předsedové krajských organizací nepovažovali olomouckou výzvu za předmětnou," uvedl o jednání pro deník Aktuálně.cz Bursík. "Nelobboval jsem po krajích, nechal jsem to plně na jejich rozhodnutí. Je to velmi důležitý vzkaz pro stabilitu ve straně," dodal.

Podporu krajů získala i Kateřina Jacques jako šéfka zelených poslanců.

Čtěte také:
Puč proti Bursíkovi: Zeleným kritikům teď stačí omluva
Bursík vyzván k odchodu. Beru to vážně, říká
Kuchtová připustila kandidaturu proti Bursíkovi
Bursík poslal nevybíravý e-mail, překlikl se

Svou pozici ve straně si nechal Bursík potvrdit už v noci z pátku na sobotu na jednání předsednictva zelených - podpořilo ho šest členů, odlišný názor měl opět jen místopředseda Tichý, který se zdržel.

Za Bursíka se postavila i první místopředsedkyně strany Dana Kuchtová, která chce proti němu kandidovat při volbě předsedy strany na řádném sjezdu na začátku příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy