Zase ta vejce. Tentokrát letěla na Paroubka v Plzni

Aktuálně.cz ČTK Aktuálně.cz, ČTK
16. 5. 2009 19:51
Předseda ČSSD Jiří Paroubek se stal opět terčem vajíčkové kanonády
Vejce - ilustrační foto
Vejce - ilustrační foto | Foto: Reuters

Plzeň - Předseda ČSSD Jiří Paroubek se stal opět terčem vajíčkové kanonády. Vejce po něm začali házet dva mladíci na dnešním mítinku v Plzni. Policisté je zadrželi a  odvedli  na obvodní oddělení, aby je vyslechli a sepsali s nimi protokol.

Jejich čin bude dále řešen pouze jako přestupek proti veřejnému pořádku. ČTK to řekla mluvčí krajské policie Michaela Altmannová.

Vrhači vajec ve věku 20 a 21 let tak zopakovali situaci z Kolína. Tam  minulou středu  na Paroubka létala vajíčka a rajčata. Jedno vejce ho zasáhlo. V Plzni se to podle agentury Mediafax nepodařilo.

Mluvčí policie a vedoucí tiskového oddělení ČSSD Ondřej Macura uvedl, že si incidentu nevšiml. "Nemohu ani potvrdit, ani vyvrátit, že se něco takového stalo," poznamenal Macura.

Jiří Paroubek s manželkou Petrou při udílení státních vyznamenání na Pražském hradě.
Jiří Paroubek s manželkou Petrou při udílení státních vyznamenání na Pražském hradě. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Obdobné útoky na české politiky nejsou příliš časté. Nejznámějším je házení vajec na bývalého prezidenta Václava Havla. V říjnu 1991, kdy se rozpadal společný československý stát, dav na náměstí SNP v Bratislavě po Havlovi házel vajíčka. Výtržníci ho netrefili, zasáhli nynějšího českého prezidenta Václava Klause, tehdejšího místopředsedu federální vlády.

 

Právě se děje

Další zprávy