VV budou jednat tajně, Johnovi vadí úniky informací

ČTK ČTK
1. 3. 2011 16:05
Poslanecký klub Věcí veřejných se bude od teď scházet na utajeném místě
Předseda Věcí veřejných Radek John
Předseda Věcí veřejných Radek John | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Věci veřejné už nechtějí žádné další úniky informací z jednání jejich poslaneckého klubu a další jednání proto budou utajená.

"Bavili jsme se zejména o tom, že úniky z klubu jsou nepřijatelné," uvedl předseda strany Radek John, který se zároveň domnívá, že k únikům z ostatních klubů nedochází.

Debaty z jednání frakce VV jsou podle Johna slyšet přes zavřené dveře až na chodbu, kde stojí někteří novináři. "Náš klub se bude scházet od teď na tajném místě," dodal šéf Věcí veřejných.

Deník Mladá fronta Dnes například popsal minulé zasedání sněmovního klubu VV, kde poslanci nejmenší vládní strany zkritizovali za aféry ministra školství Josefa Dobeše. Ve funkci ministra ho ale nakonec podpořili.

V minulosti se jednou novináře snažil vykázat z chodby před jednacím sálem klubu VV jeho tajemník. Argumentoval směrnicí kancléře. Do sporu se vložila i ochranná služba sněmovny, která dala za pravdu novinářům.

Novináři vyslechli loni v červnu přes zavřené dveře i projev tehdy odstupujícího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka k sociálnědemokratickým poslancům. Při dalším jednání frakce už byly v chodbě provazové zábrany, aby novináři až ke dveřím nemohli.

 

Právě se děje

Další zprávy