Vondra na operaci nemusí, do práce se vrací v pondělí

Domácí ČTK Domácí, ČTK
13. 5. 2011 11:00
Ministr obrany bude docházet na ambulantní ošetření a od pondělí se vrací do práce v úřadě
Ministr obrany Alexandr Vondra.
Ministr obrany Alexandr Vondra. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) nebude muset podstoupit operaci páteře, o které se uvažovalo v souvislosti s jeho dlouhodobými obtížemi. Končí tak i jeho pobyt v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích.

Vondra bude docházet na ambulantní ošetření a od pondělí se vrací do práce v úřadě.

V měsících předcházejících pobytu v nemocnici se Vondrův stav výrazně zhoršoval. Podle lékařů má degenerativní onemocnění krční páteře, k němuž se nedávno přidal zánět v nervové struktuře. "Pana ministra se nakonec podařilo vyléčit bez nutnosti operace," uvedl ředitel nemocnice Miroslav Zavoral.

"Čeká mne mnoho práce na ministerstvu obrany a jako známý workoholik se těším," poznamenal v pátek Vondra. Ministr se na neurochirurgické klinice ÚVN léčí od konce dubna.

Nemohl se proto 5. května zúčastnit původně plánované sněmovní schůze k údajně předražené zakázce pro firmu ProMoPro za českého předsednictví v EU, kterou měl jako vicepremiér pro evropské záležitosti na starosti. Šéfka sněmovny Miroslava Němcová (ODS) proto schůzi odročila na červen.

Podle ministerstva obrany byly Vondrovy zdravotní problémy dlouhodobé a ambulantně do nemocnice docházel již řadu týdnů před nástupem do nemocnice.

Vondra není jediným členem vlády, který byl tento týden v nemocnici. Ve čtvrtek se plánovanému chirurgickému zákroku na oční klinice pražské Ústřední vojenské nemocnice podrobil premiér Petr Nečas. Jeho pracovní program je proto až do pátku výrazně omezený.

 

 

Právě se děje

Další zprávy