Vláda vydala brožuru sama o sobě. Chválí se

Kateřina Eliášová
17. 3. 2008 11:40
Vydání bilancující zprávy se o tři měsíce opozdilo
Napodruhé Mirek Topolánek se svojí vládou ve sněmovně uspěl. Díky toleranci poslanců sociální demokracie Melčáka a Pohanky. Psalo se 19. ledna 2007.
Napodruhé Mirek Topolánek se svojí vládou ve sněmovně uspěl. Díky toleranci poslanců sociální demokracie Melčáka a Pohanky. Psalo se 19. ledna 2007. | Foto: Ludvík Hradílek

Praha - Vláda už má hotovou brožuru, ve které bilancuje uplynulý rok. Knížka měla vyjít už v lednu, některá ministerstva ale dodala podklady později, takže se nakonec tisk opozdil.

Brožurku podle informací Aktuálně.cz předal premiér Mirek Topolánek svým ministrům hned ráno na jednání.

Veřejnosti ji pak představí odpoledne na tiskové konferenci po jednání vlády.

"Ano, mohu potvrdit, že brožura je hotová. Veškeré informace o jejím obsahu dostanete na tiskové konferenci," uvedla bez dalších podrobností Michala Novotná z Úřadu vlády, která měla přípravu brožury na starosti.

Pět priorit

Brožura je na křídovém papíře, má 51 stran a představuje práci vlády jako celku i práci jednotlivých ministerstev.

"Tato výroční zpráva ukazuje jednak splněné úkoly, jednak výhled do budoucna," stojí v úvodním slově premiéra.

Hned v úvodu představuje kniha pět premiérských priorit: zdravé veřejné finance, moderní a efektivní stát, podpora vědy a vzdělanosti, bezpečný občan v bezpečném státě a konečně odstranění bariér.

A také bilancuje. "Vláda ČR na základě svého programového prohlášení schválila 184 projektů... Během prvních dvanácti měsíců vláda naplnila či schválila 64 projektů, tedy 35 procent z celkového počtu," píše se v brožuře.

Úřad vlády už před Vánocemi požádal jedotlivá ministerstva, aby zaslala podklady. Ne všechna je ale zaslala včas, proto se její vydání opozdilo.

Připravujeme podrobnosti

 

Právě se děje

Další zprávy