Poslanec Vodrážka má 50 stehů ve tváři. Boural na kole

Domácí Domácí
24. 8. 2010 17:10
Lékaři museli poslancovu tvář spravit padesáti stehy
David Vodrážka.
David Vodrážka. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Někdejší druhý muž ODS, poslanec David Vodrážka, měl o víkendu vážnou nehodu. Na soukromém cyklistickém výletě havaroval. Podle lékařů mu zachránila život cyklistická přilba.

Vodrážka, který je starostou Prahy 13, byl ošetřen v pražské motolské nemocnici. Lékaři museli jeho obličej a ústní dutinu sešít padesáti stehy.

Vodrážka řekl, že si na nehodu nepamatuje a neví, jak spadl. "Každý víkend se snažím jezdit na kole. V neděli jsem jel takový okruh do Lán. Nehoda se mi stala na zpáteční cestě kousek od domu. Vůbec nevím, co se stalo, jestli jsem jen spadl nebo o mě zavadilo auto. Ale nechci nikoho obviňovat," popsal incident Vodrážka.

Poslanec si nepamatuje, jak dlouho ležel v příkopu u cesty. Poté, co se probral, sedl zpátky na kolo a odjel domů. Teprve pak jej přítel odvezl do motolské nemocnice.

"Na sále jsem byl dvě a půl hodiny. Nemít helmu, je po mě. Apeluju na všechny cyklisty, aby ji měli vždy na hlavě," uvedl Vodrážka.

Zatím stále zůstává v péči lékařů, bere antibiotika a kvůli otřesu mozku zůstává na pozorování. Lékaři by jej podle jeho slov mohli pustit do domácího ošetřování už během středy.

"Pokud nenastanou komplikace, do práce bych se mohl vrátit během příštího týdne," dodal zraněný poslanec.

 

Právě se děje

Další zprávy