Politici v médiích? Vede premiér a Rath

Redakce DOM
9. 1. 2006 17:22
Praha - Dvojice Jiří Paroubek a David Rath se nadále udržuje v čele žebříčku osobností nejčastěji vystupujících v hlavním televizním zpravodajství.

Také v prvním letošním týdnu byli v médiích nejčastěji zmiňovanými politiky premiér Jiří Paroubek, prezident Václav Klaus a na třetím místě ministr zdravotnictví David Rath. Pořadí se tak oproti předchozímu týdnu nezměnilo, vyplývá z analýzy společnosti Newton IT.

Na čtvrtém místě se podle ní umístil ministr financí Bohuslav Sobotka a pátý bývalý premiér a expředseda ČSSD Stanislav Gross.

Jiří Paroubek se vyjadřoval především k novoročnímu projevu prezidenta Václava Klause a k situaci nemocnic ve Středočeském kraji. Václav Klaus se na přední místa žebříčku dostal také právě kvůli novoročními projevu.

Procentuální porovnání citovanosti lídrů jednotlivých stran v prvním týdnu roku 2006.
Procentuální porovnání citovanosti lídrů jednotlivých stran v prvním týdnu roku 2006. | Foto: www.mediainfo.cz

David Rath komentoval prohlášení hejtmana Středočeského kraje Petra Bendla o omezení péče čtyř velkých středočeských nemocnic pro pojištěnce VZP jako neopodstatněné strašení občanů. Ministr zdravotnictví dostal podle společnosti Newton IT výrazně více prostoru k vyjádření v Událostech České televize než ve Zpravodajském deníku televize Prima a Televizních novinách Novy.

Ministr financí Sobotka pro média komentoval ekonomickou situaci země a státní rozpočet. V médiích se vyjadřoval i k možnému zvýšení rodičovského příspěvku či k návrhu zrušit daň z nemovitosti u zemědělské půdy.

Expremiér Stanislav Gross byl v minulém týdnu připomínán v souvislosti s přezkoumáním policejního rozhodnutí odložit případ koupě Grossova bytu. Gross také zaujal ve své roli koncipienta jako účastník soudního projednávání před Krajským soudem v Plzni. #reklama

 

 

Právě se děje

Další zprávy