Paroubek podal trestní oznámení na poslance Wolfa

Red DOM
9. 7. 2008 16:13
Tvrdí, že byl křivě obviněn z vydírání
Jiří Paroubek má grafy velmi rád. Obzvlášť, když zaznamenávají proměny veřejného mínění směrem k ČSSD.
Jiří Paroubek má grafy velmi rád. Obzvlášť, když zaznamenávají proměny veřejného mínění směrem k ČSSD. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Předseda ČSSD Jiří Paroubek podal trestní oznámení na poslance Petra Wolfa, který jej obvinil z pokusu o vydírání.

Po veřejném obvinění vyzval šéf socialistů poslance Wolfa, aby předložil důkazy, anebo svá obvinění dementoval a omluvil se. Jelikož se nic z toho se nestalo, rozhodl se Paroubek podat trestní oznámení pro pomluvu a poškozování dobrého jména.

"Veřejné obvinění z tak závažného trestního činu, jakým je vydírání, není možné tolerovat. Je to zásah do mých osobnostních práv, který zásadním způsobem překračuje míru svobodné diskuse v demokratické společnosti," prohlásil Jiří Paroubek.

Kdo koho vydíral a proč

Wolf v červnu opustil poslanecký klub sociální demokracie a rozešel se i se stranou. ČSSD nejdříve přišla s verzí, že Wolfa vydírala ODS proto, že poslancova firma nesprávně použila státní dotaci od ministerstva životního prostředí.

Wolf vzápětí kontroval a řekl, že příčina nátlaku je sice správná, ale tím, kdo vydíral, je právě předseda sociální demokracie Paroubek.

 

Právě se děje

Další zprávy