ODS sepsala hříchy ČSSD, ta říká: Blábol

ČTK, Redakce DOM
22. 11. 2005 17:22
Praha - Sedm měsíců před volbami vystavila ODS účet sociální demokracii, svému největšímu rivalovi.

 Všechny aféry a podezřelé případy, které občanští demokraté spojují s nejsilnější vládní stranou, sepsali do Černé knihy hříchů ČSSD.

Publikací chtějí poukázat na čím dál vulgárnější politický styl ČSSD, doprovázený sebevědomým "vychloubáním" - zvlášť z úst premiéra a volebního lídra ČSSD Jiřího Paroubka, řekl předseda ODS Mirek Topolánek.

"Je to seznam nesplněných slibů, omylů a zmařených nadějí vlád ČSSD v tomto volebním období," uvedl. Paroubek řekl, že negativistické vidění světa ODS nesdílí. "Já jim nezávidím. Je to asi stejný blábol jako Modrá šance," prohlásil.

Představením knihy hříchů podle Topolánka negativní kapaň vynucená útoky ČSSD končí. Startem k pozitivní agitaci má být víkendový kongres. "Bude směřována na jednotlivé voličské skupiny," dodal.

Kniha kopíruje vládní prohlášení kabinetu a srovnává ho s realitou. Upozorňuje na případy podezřelého financování bytu expremiéra Stanislava Grosse a kontroverzní podnikání jeho ženy, na kauzu Unipetrol, Diag Human, připomíná aféru kolem tajného policejního týmu Mlýn či spekulací s pozemky. Bilancuje projekt Internet do škol nebo arbitráž se společností CME kvůli televizi Nova.

Kniha hříchů ČSSD je i zbraní proti chování Paroubka, který se tváří, že začíná od nuly a nemá nic společného se svými předchůdci ve Strakově akademii, soudí Langer.

 

Právě se děje

Další zprávy