Neprošli v korupčním testu. Teď jsou z nich poradci

Domácí Domácí
10. 7. 2010 8:10
Politici TOP 09 zkompromitovaní testem korupce se vrací
Šustr by vzal milion za změnu zákona, teď radí poslankyni
Šustr by vzal milion za změnu zákona, teď radí poslankyni | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Bývalý poslanec TOP 09 Ladislav Šustr a stranický manažer Luděk Kudláček, kteří loni rezignovali kvůli kauze novinářského testu korupce, se vrací do politiky.

Podle MfDnes je Šustr neformálním poradcem nové poslankyně Jaroslavy Schejbalové, Kudláček pracuje na půl úvazku jako asistent poslance TOP 09 Jana Husáka.

Loni se přitom ukázalo, že Šustr byl za stranu svou stranu ochoten přijmout peníze, skrýt identitu dárce a lobbovat za nepřijetí návrhu loterijního zákona.

Šustr po zveřejnění informace rezignoval na posty ve Sněmovně a v dozorčí radě Sazky. Poslankyni Schejbalové však jeho minulost nevadí. "Je to solidní člověk a mám v něj důvěru. Podle mě žádný úplatný lobbing nesliboval," uvedla pro deník.

Kudláček coby tehdejší sekretář strany musel skončit ve funkci poté, co vyšlo najevo, že reportérovi, jenž se vydával za lobbistu a nabízel milion korun za změnu zákona, předal telefonní číslo na Šustra.

Ani poslanec Husák, pro něhož nyní Kudláček pracuje, nemá problém s jeho rolí v této kauze, i když připouští, že chybu udělal.

"Jeho role v té kauze moji důvěru nenabourala, i když udělal chybu.Kudláček je jazykově vybavený, zná práci Sněmovny a rozumí hospodářství a energetice, o které se jako poslanec zajímám," okomentoval svůj výběr spolupracovníka Husák.


 

Právě se děje

Další zprávy