Jacques: Premiér musí víc tlačit na Čunka

gaz
1. 10. 2007 20:05
Poslankyně SZ srovnává kauzy Kuchtová-Čunek
Kateřina Jacques
Kateřina Jacques | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Předseda vlády Mirek Topolánek by měl tlačit na vicepremiéra Jiřího Čunka tak, jako tlačil na bývalou ministryni školství Danu Kuchtovou, míní šéfka poslanců Strany zelených Kateřina Jacques. Jak řekla rádiu Impuls, podle ní problémy s euro dotacemi na Čunkově Ministerstvu pro místní rozvoj jsou podobného rázu jako u Kuchtové.

Ministryni školství podrobil premiér Topolánek tvrdému tlaku a vynutil si její rychlý odchod, šéf lidovců však problémy - ať už vyšetřování své osoby kvůli korupci, nebo otazníky nad prací Čunkova ministerstva - opakovaně ustál.

Jacques se v pondělí večer rovněž postavila na stranu Martina Bursíka, který kvůli odvolání ministryně školství čelí odporu některých krajských sdružení zelených.

Podle poslankyně nehrozí, že by Republiková rada strany doporučila vystoupení z vládní koalice, jak žádá liberecká organizace. Jacques tvrdí, že příčinou stranických sporů nedostatek informací v krajích. "Přítomnost v koaliční vládě nám více prospívá než opoziční práce," myslí si předsedkyně poslaneckého klubu Strany zelených.

Čtěte také:

Buržík sklízí kritiku ze své strany. Je málo zelený
Liberečtí zelení chystají vzpouru kvůli Kuchtové


 

 

Právě se děje

Další zprávy