Francouzská policie zabila muže podezřelého z terorismu

ČTK ČTK
6. 10. 2012 13:38
Při protiteroristické razie ve francouzských městech policie zadržela několik lidí
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Štrasburk - Francouzská policie v sobotu při protiteroristickém zátahu ve Štrasburku na východě země zastřelila jednoho podezřelého muže.

Akce byla podle justičních a policejních zdrojů, na které se odvolává agentura Reuters, součástí vyšetřování pumového útoku na židovský obchod z minulého měsíce.

Rozsáhlá razie speciálních policejních složek nad ránem začala v několika francouzským městech. V Paříži policisté jednoho podezřelého zadrželi, ve Štrasburku byl jiný při dopadení zastřelen. Podle agentury AP policie zadržela i pět lidí spojených s útokem na židovský obchod, který se odehrál v době, kdy se ve francouzském tisku objevily karikatury zesměšňující proroka Mohameda.

Ve Štrasburku policie vtrhla do bytu, kde se udála přestřelka s podezřelým. Jeden policista byl lehce zraněn střelbou ze zbraně podezřelého. Ministerstvo obrany další detaily k akci neprozradilo.

Letos zvolený prezident Francois Hollande má podle agentury Reuters těžkou pozici. Musí vyvážit slíbenou pomoc chudým znevýhodněným imigrantům s bojem proti radikalismu, který se rodí právě v těchto vrstvách.

 

Právě se děje

Další zprávy