Expremiér Špidla leží v IKEM a je v pořádku, infarkt neprodělal, vzkázal Pirk

Domácí Domácí
Aktualizováno 9. 2. 2016 16:46
Bývalý premiér Vladimír Špidla (ČSSD) měl mít podle informací Neovlivní.cz závažné problémy se srdcem. Tuto informaci ale vyvrátil přednosta kardiocentra IKEM profesor Jan Pirk, který řekl, že "neleží na kardiochirurgii a nemá infarkt. Těší se dobrému zdraví." Čtyřiašedesátiletý Špidla, mimo jiné náruživý vytrvalostní běžec, měl zdravotní problémy už v minulosti. V roce 2004 dokonce zkolaboval v Poslanecké sněmovně.
Vladimír Špidla
Vladimír Špidla | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Šéf poradců předsedy vlády a bývalý premiér Vladimír Špidla (ČSSD) leží v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Informaci deníku Blesk potvrdil v úterý přednosta kardiocentra IKEM profesor Jan Pirk.

"Neleží na kardiochirurgii a nemá infarkt. Těší se dobrému zdraví," řekl Pirk ke spekulacím o tom, že Špidla prodělal infarkt. O možné srdeční slabosti expremiéra se ve Sněmovně bavili i někteří jeho straničtí kolegové.

Úřad vlády uvedl, že Špidla je na nemocenské. Jiné informace prý není oprávněn poskytovat. Jeden ze spolupracovníků někdejšího ministerského předsedy řekl, že pracovní program Špidly na další dny byl zrušen.

Čtyřiašedesátiletý Špidla, mimo jiné náruživý vytrvalostní běžec, měl zdravotní problémy už v minulosti. V roce 2004 dokonce zkolaboval v Poslanecké sněmovně. Lékaři ho tehdy vyšetřili, žádné problémy se srdcem ale neobjevili. Kolaps podle odborníků tehdy způsobil stres z přepracování.

Špidla nyní pracuje jako šéf poradců premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), v minulosti působil i jako ministr práce a sociálních věcí, předseda ČSSD a eurokomisař pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti.

 

Právě se děje

Další zprávy