Dvořák se po pěti měsících vrátí do představenstva DPP

Michal Štůsek Kateřina Eliášová, Michal Štůsek
30. 8. 2010 13:25
Na pozici by měl nahradit bývalého ředitele dopravního podniku Tomáše Jílka
Martin Dvořák se má vrátit do představenstva DPP
Martin Dvořák se má vrátit do představenstva DPP | Foto: Michal Pavec

Praha - Není to ani půl roku, co rada hlavního města odvolala Martina Dvořáka z představenstva Dopravního podniku hlavního města Prahy a vše nasvědčuje tomu, že se současný generální ředitel DPP opět stane jeho členem.

První náměstek primátora Rudolf Blažek Aktuálně.cz potvrdil, že zítřejší rada bude návrat Martina Dvořáka do představenstva projednávat. Podle informací Aktuálně.cz by mělo jít jen o formalitu a Dvořák se tak opět členem představenstva stane.

Dvořák podle Blažka ve funkci nahradí bývalého ředitele DPP Tomáše Jílka. "O zítřejším jednání rady vím. Svůj návrat do představenstva budu komentovat, až se skutečně stane," sdělil Aktuálně.cz Martin Dvořák.

Současný ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy byl z funkce předsedy představenstva sesazen 23. března 2010 společně s radním pro dopravu Radovanem Šteinerem (ODS) a ředitelem magistrátního odboru dopravy Janem Heroudkem.

Odvolání navrhli zastupitelé ODS, kteří chtěli změny ve vedení Dopravního podniku Praha. Důvodem návrhu byla nespokojenost s Dvořákovou prací a snahou o větší kontrolu podniku. Předsedou představenstva se později stal David Vodrážka z ODS.


 

Právě se děje

Další zprávy