Provazochodkyně bez jištění překonala Vltavu. Začal festival Letní Letná

ČTK Domácí ČTK, Domácí
Aktualizováno 14. 8. 2019 19:15
Přechodem přes Vltavu ve výšce 35 metrů na laně dlouhém 350 metrů ve středu odstartoval festival nového cirkusu Letní Letná. Odvážný kousek předvedla provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongongaová z francouzského souboru Cie Basinga. Bez jištění přešla po laně mezi budovou Právnické fakulty Univerzity Karlovy a Letenskými sady.
Video: ČTK

Akrobatka se během přechodu několikrát posadila, na lano si lehla, udělala přes něj kotrmelec nebo visela zavěšená jen za ohnutá chodidla. Během svého pohybu po laně používala balanční tyč, která je dlouhá čtyři metry a váží 12 kilogramů. Její akci sledovaly z náplavky, Čechova mostu a Letenských sadů tisíce lidí, kteří jejím kouskům aplaudovali.

Provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongongaová se na laně pohybuje od svých osmi let, dnes je jí 35. Cesta ze Starého Města na Letnou na laně nad řekou byla zatím nejdelší, kterou kdy šla.

Zahajovací večer 16. ročníku festival na Letné pokračoval tanečně-akrobatickou show inspirovanou šamanismem a mystikou v podání Blackout paradox. Dvě cirkusové disciplíny, stojky a vis za vlasy, v sobě kombinuje pouliční představení Cink The Universe.

 

Právě se děje

Další zprávy