VIDEO Wes Anderson ubytoval v Budapešti řadu hvězd

Kultura Kultura
18. 10. 2013 11:29
Podívejte se na ukázku z novinky kultovního režiséra.
Wes Anderson
Wes Anderson | Foto: Aktuálně.cz

Video - Wes Anderson byl vždy miláčkem svých diváků i studií. Skvělé pracovní podmínky si dokázal vyjednat i v dobách, kdy byly jeho projekty prodělečné a prostě "jen" dělaly producentům dobré jméno svou kvalitou.

Až vyjde měsíc ale dokonce vydělalo, konkrétně 70 milionů při patnáctimilionovém rozpočtu. Anderson tedy nezůstal nečinný a svůj další projekt začal točit tak záhy, až se zdálo, že poprvé stihne dva filmy za dva roky.

To se nakonec nestalo a Grand Budapest Hotel uvidíme až v roce 2014, tím spíš se na něj ale těšme.

Ve filmu přeplněném postavami a jejich malými příběhy máme sledovat alegorii počátku dvacátého století, kdy byla Budapešť velkolepou metropolí, synonymem luxusu a kavárenské zahálky.

Sejdou se zde Andersonovi více i méně dvorní hvězdní herci, tedy Bill Murray, Owen Wilson, Jude Law, Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Edward Norton, Willem Dafoe, Adrien Brody, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Harvey Keitel a další.

První trailer nedá zapochybovat o udržení Andersonova režijního stylu. Zatím tedy můžeme nahlédnout pouze na komediální pozlátko. Jestli se pod ním bude jako vždy skrývat tvrdé a cynické jádro, uvidíme až v kinech.

VIDEO: Wes Anderson
VIDEO: Wes Anderson
 

Právě se děje

Další zprávy