Kina v USA: Rodinnému animáku nestačí ani Niki Lauda

Kultura Kultura
30. 9. 2013 10:28
Film Zataženo, občas trakaře 2 získal za víkend 35 milionů dolarů.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Víkend v amerických kinech potvrdil, že největší sázkou na jistotu finančního úspěchu zůstávají rodinné animované CGI snímky.

Zataženo, občas trakaře 2 stálo rozumných 78 milionů dolarů, což na CGI snímek není nějak přemrštěná suma. A za svůj premiérový víkend si vysloužil 35 milionů dolarů, což je ještě o pět milionů víc, než za kolik otevíral první díl.

Vzhledem k tomu, že světový trh nezůstává animákůmnic dlužen a rodinné komedie mají v kinech značnou výdrž, se nedá očekávat, že by snímku v pokladnách uškodily průměrné ohlasy. Máme tu hit, který určitě zaboduje i v českých kinech, kde startuje ve čtvrtek 3. října.

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 - Official Trailer
Cloudy with a Chance of Meatballs 2 - Official Trailer

První místo sice neudržel thriller Zmizení s Hugh Jackmanem a Jake Gyllenhaalem, ovšem i pokles o jednu příčku je výrazným úspěchem. Snímek si připsal dalších jedenáct milionů, celkem již nastřádal téměř čtyřicet a kladné přijetí dává tušit trvání zájmu ještě alespoň pár týdnů. Do českých kin se film dostane 10. října.

Třetí místo vybojovali Rivalové Rona Howarda (Šifra mistra Leonarda, Čistá duše) s Danielem Brühlem (The Fifth Estate) a Chrisem Hemsworthem (Thor). Deset milionů pro životopisný film o slavném pilotovi formule 1 Niki Laudovi jsou zřejmě adekvátní sumou pro film, který je atraktivnější pro evropské publikum než Američany. Nakolik je přitažlivý i pro české pamětníky poutavého příběhu jezdce, který vybojoval tři tituly mistra světa a přežil hrůzostrašnou havárii, uvidíme od 3. října.

Až pátý je celovečerní režijní debut Josepha Gordona-Levitta (Inception, Temný rytíř povstal) s ním a Scarlett Johansson (Avengers) v hlavních rolích. Erotická komedie Don Jon o muži závislém na internetovém pornu si za premiérový víkend připsala "pouhých" 9 milionů dolarů. I tato suma je ale pro nezávislý snímek s šestimilionovým rozpočtem výhrou. Pokud se herecká hvězda Gordon-Levitt bude chtít pustit do ambicióznějšího režijního projektu, alespoň jedny otevřené dveře jistě najde.

 

Právě se děje

Další zprávy