Laptopy budou ovládané pomocí Kinectu

Adam Fiala
7. 2. 2012 2:50
Konzolový doplněk Kinect míří do běžného počítačového provozu
Foto: ENGADGET.COM

Jedinečný doplněk herní konzole Xbox od Microsoftu nese název Kinect. Umožňuje ovládání konzolové hry bez pomoci dálkového ovládání nebo kabelem připojeného gamepadu. Stačí hlasové příkazy a pohyby vlastního těla. Tato technologie se dostává do různých odvětví života - kybernetický vodící pes, kreativní soutěže o využití Kinectu a pomalu se chystá Kinect i do počítačů.

Kinect s Windows 8

Už na CES 2012 představili vývojáři od Microsoftu soužití Kinectu a stolního počítače. Podle informací, které unikly z Microsoftu a které zveřejnil server The Daily, se už pracuje na přesunu Kinectu do přenosných zařízení. Začne se samozřejmě s notebooky. Microsoft by přitom použil operační systém Windows 8, ale jako výrobce hardwaru by zvolil externí zdroj.

Hardware od Asusu

Spolupráci tak mohl Microsoft navázat s výrobcem laptopů Asus. Ten už úspěšně zakořenil na trhu s tablety, kde jeho Transformer Prime sbírá pochvalu za pochvalou. Výrobce hraček Hasbro ho sice za zvolený název raději žaluje, ale prodejnost je uspokojivá (co jiného říct vedle dominance iPadu).

V případě kinectového laptopu stojí za zmínku zabudování technologie. Senzory by podle prototypů měly být umístěny do prostoru, kde bývá webová kamera. Mávnutím ruky by se přecházelo mezi otevřenými programy, externí myš by se stala minulostí.

 

Právě se děje

Další zprávy