Kam přestěhují vaši kancelář? Prohlédněte si nová centra

Projekt River Garden II & III společnosti HB Reavis
Administrativní a obchodní komplex Florentinum otevřela na začátku letošního roku investiční skupina Penta. Najdeme ho mezi pražskou ulicí Na Florenci a Masarykovým nádražím na místě bývalé budovy Rudého práva.
Florentinum je největším letos otevřeným projektem. Přišel na 4,4 miliardy korun a nabízí 49 tisíc metrů čtverečních ploch v devíti podlažích. Mimo jiné má tři hlavní recepce. Nejmenší kancelářská jednotka zaujímá 200 metrů čtverečních.
Své sídlo v kancelářském komplexu Florentinum našla vedle samotné Penty například poradenská společnost EY, která si pronajala devět tisíc metrů čtverečních ploch. V budově sídlí také například advokátní kacelář Havel&Holásek (4500 metrů čtverečních).
V dubnu otevřená obchodní pasáž, která propojila ulice Na Florenci a Na Poříčí. Nabízí téměř 20 obchodů.
Foto: HB Reavis
Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
22. 6. 2014 10:22
Fotogalerie: Přehled největších kancelářských projektů letošního roku.

Praha – V Česku má být letos dokončeno 186 tisíc metrů čtverečních kanceláří, což je dvojnásobek oproti roku 2013. V příštím roce se pak podle odhadů společnosti CBRE dokončí 170 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch.

„Nyní je ve výstavbě téměř 350 tisíc metrů čtverečních kanceláří, z toho 310 tisíc metrů v nových administrativních budovách,“ říká ředitel pražské pobočky CBRE Richard Curran.

Podle údajů realitní poradenské společnosti DTZ se staví hlavně v Praze, případně v Brně. V ostatních městech je zájem o nové kancelářské projekty minimální. Ostravský projekt CB Centrum Ostrava bude dokončen patrně až v roce 2016.

Podívejte se na novinky letošního roku (klikněte nahoře na úvodní obrázek galerie)

 

Právě se děje

Další zprávy