Na Smíchově vznikne nová čtvrť. Podívejte se, jak má vypadat

Na Smíchově vznikne nová čtvrť. Podívejte se, jak má vypadat
Letecká mapa území, na němž má vzniknout Smíchov City. Pozemky o rozloze 21 hektarů prodaly České dráhy skupině Sekyra Group již v roce 2006. Pražští zastupitelé nyní odstranili stavební uzávěru.
Na místě současných železničních skladů a části kolejiště u smíchovského nádraží chce Sekyra Group vystavět kanceláře a byty. S nimi se počítá již v rámci první etapy, na kterou má firma zatím vyšetřeny dvě miliardy korun.
Sekyra Group nyní bude žádat o územní povolení. Stavět by se mohlo začít za dva a půl roku. Srdcem celého území se má stát nákupní centrum, ležící na průsečíku všech pěších i dopravních vazeb.
Součástí projektu je i výstavba nové školy. Architektonickou soutěž na celou první etapu výstavby nové čtvrti chce developer vypsat v horizontu několika týdnů.
Foto: Sekyra Group
Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková, Martina Marečková
30. 5. 2014 15:45
Projekt společnosti Sekyra Group nazvaný Smíchov City dostal zelenou. Místo železničních skladů vznikne čtvrť s obchody, kancelářskými budovami i školou.

Praha - Pražští zastupitelé schválili změnu územního plánu, která umožní přestavět oblast okolo Smíchovského nádraží na novou čtvrť. Na území o rozloze 21 hektarů může developer Sekyra Group postavit kanceláře, byty nebo obchody.

 

Právě se děje

Další zprávy