reklama
Středověk
Bojíme se, co jíme. Hmyz ale vařily už naše babičky, připomíná vědkyně
Naši předkové jedli, co si mohli vypěstovat nebo co chovali, popisuje vědkyně Eva Ferrarová, která se zabývá kulturou jídla.
Proč lidé propadají strachu z konce světa, chemtrails či z očkování proti covidu?
Každá krize vyvolává v lidech úzkost, beznaděj, a tedy i sklon podléhat fámám či bludům. V tom se lidé za tisíce let ani nezměnili.
Svatá Ludmila nezemřela jako drobná stařenka. Měla robustní postavu, zjistili vědci
Prohlédnout si
17 fotografií
Odkaz křesťanské kultury by se neměl využívat k šíření nenávisti, říká nový držitel České hlavy
Historik a archeolog Petr Sommer převzal svůj dlouholetý přínos české vědě Národní cenu vlády Česká hlava.
Semestr s krosnou na zádech. Studenti ušli 1500 kilometrů, v klášterech psali diplomky
Studenti dějin umění z brněnské Masarykovy univerzity vyšli pěšky ze švýcarského Lausanne, skrz Francii došli až k břehům Atlantiku.
Gočárovy mlýny mu učarovaly. Otevřu je umělcům, školám i začínajícím podnikatelům, říká architekt
Prohlédnout si
17 fotografií
Středověká bitva národů: Podívejte se, co letos čeká Prahu
Prohlédnout si
10 fotografií
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama