Žofín bude patřit lidem, pro které darovat je normální

vt
26. 11. 2012 12:28
Dárcovský summit oznámí i historicky první výsledky středoevropského indexu filantropie
Foto: Aktuálně.cz

Jaký je dnes stav české filantropie a nakolik se jí věnují i firmy? A jak uvažují lidé, kteří darují? Nejen tahle témata budou obsahem druhého ročníku Dárcovského summitu, který se koná na Den filantropie - 27. listopadu - na pražském Žofíně.

Na programu bude vyhlášení výsledků soutěže Být vidět 2012, panelová diskuse na téma firemní dárcovství a média a debata významných českých dárců a mecenášů. Z nich účast již potvrdili pánové Petr Sýkora (zakladatel nadačního fondu Dobrý anděl), Jiří Pergl (zakladatel nadačního fondu One more day for children) nebo člen představenstva ČSOB Petr Knapp, který má osobní zkušenosti s charitativními aktivitami.

V rámci akce budou rovněž oznámeny historicky první výsledky středoevropského indexu filantropie CEENDEX, který sleduje hodnotu charitativní podpory u nás.

Dárcovský summit se bude konat pod záštitou předsedkyně poslanecké sněmovny ČR Miroslavy Němcové, předsedy Senátu ČR Milana Štěcha a Jeho Excelence Eduarda W. V. M. Hoekse, Velvyslance Nizozemského království.

 

Právě se děje

Další zprávy