Končíme s novými projekty, v Rusku však zůstáváme. Galerie firem, které vyčkávají

Končíme s novými projekty, v Rusku však zůstáváme. Galerie firem, které vyčkávají
Značné kritice ohledně svého působení v Rusku se nevyhnula ani švýcarská potravinářská společnost Nestlé. Kritizoval ji i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Firma nedávno oznámila, že omezí své obchodní aktivity v Rusku, zastaví tam například prodej značek KitKat a Nesquik. Uvedla také, že v Rusku se teď soustředí na dodávky důležitých potravin, jako je dětská výživa, a že nepředpokládá, že by v této zemi v dohledné době vytvářela zisk.
Procter & Gamble Company je americký nadnárodní koncern podnikající především v oblasti rychloobrátkového drogistického zboží. I tato společnost - podobně jako její konkurence - prohlásila, že na ruský trh některé své základní zboží dodávat bude, ale zastaví například nové investice.
Britský výrobce potravin a spotřebního zboží Unilever zastavil spolu s marketingem a investicemi také import a export.
Accor
Foto: Aktuálně.cz
Pavla Adamcová Dan Poláček Pavla Adamcová, Dan Poláček
Aktualizováno 10. 4. 2022 19:01
Když sestavil profesor Yaleské univerzity Jeffrey Sonnenfeld seznam firem dle přístupu k podnikání v Rusku po invazi na Ukrajinu, vzbudil u nich vlnu nevole. Firmy oznámkoval jako ve škole, kdy "pětkaři" dál nerušeně podnikají a "jedničkáři" se stáhli zcela. Existuje však řada firem, které zrušily nové ruské projekty, v těch stávajících ale pokračují. Označil je jako čtyřkaře, "co si kupují čas".
 

Právě se děje

Další zprávy