ÚOHS zrušil zakázku na druhý úsek metra D, dopravní podnik se může odvolat

ČTK ČTK
17. 7. 2023 16:41
ÚOHS zrušil zakázku na druhý úsek metra D, dopravní podnik se může odvolat

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil zadávací řízení na druhou část trasy pražského metra D. Rozhodnutí není pravomocné, pražský dopravní podnik proti němu může podat rozklad k předsedovi úřadu Petru Mlsnovi. Informovaly o tom Hospodářské noviny na webu HN.

"Ve správním řízení, které bylo vedeno na návrh dodavatele Metrostav DIZ, úřad konstatoval, že zadavatel nastavil diskriminační zadávací podmínky týkající se prokazování technické kvalifikace, konkrétně pak předkládání referenčních zakázek souvisejících s dodávkami výtahů. Rozhodnutí není dosud pravomocné a může být proti němu podán rozklad. Až do nabytí právní moci rozhodnutí ve věci platí zákaz uzavřít smlouvu s vybraným dodavatelem," uvedl Švanda.

Dopravní podnik nyní může podat rozklad k předsedovi úřadu Petru Mlsnovi. "Rozhodnutí nyní analyzujeme. Čekám, co řeknou naši právníci," řekl Hospodářským novinám ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy Petr Witowski. Dopravní podnik podle něj s velkou pravděpodobností rozklad k předsedovi úřadu podá. Witowski je přesvědčený o tom, že podnik při stanovení zadávacích podmínek nepochybil a že předseda úřadu prvoinstanční rozhodnutí zruší.

Ve výstavbě je nyní kilometrový úsek mezi stanicemi Pankrác a Olbrachtova, který je nejsložitější vzhledem ke stavbě přestupního uzlu na trase C.

 

Právě se děje

Další zprávy