Zvuk přes lebku. Google ukázal parametry chytrých brýlí

tl
16. 4. 2013 16:36
Brýle od Googlu nabídnou HD displej a přenos zvuku přes kost.
Foto: GOOGLE.COM

Google v úterý zveřejnil technické specifikace připravovaných chytrých brýlí Glass. Dosud jsme znali jen několik funkcí tohoto revolučního zařízení, které si již brzy vyzkouší 8 tisíc Američanů vybraných Googlem v rámci programu Explorer.

Asi nejzajímavější parametry má displej s vysokým rozlišením, který se bude nacházet na levé straně brýlí. Podle slov Googlu by mělo pozorování tohoto malého displeje být srovnatelné se sledováním 25palcové obrazovky s HD rozlišením ze vzdálenosti 2,5 metru.

Dále jsou brýle Glass vybaveny kamerkou, která bude schopna pořizovat fotky v 5Mpx rozlišení a video s rozlišením 720p.

Prostřednictvím Bluetooth bude možné propojit Google Glass s každým smartphonem se systémem Android, který je alespoň ve verzi 4.0.3. K internetu se budou brýle připojovat prostřednictvím Wi-Fi.

Zvuk bude přenášen přes lebku

Fotky, videa a další data si mohou uživatelé brýlí ukládat na 16GB vnitřní paměť typu flash nebo na cloudová úložiště. V běžném provozu mají Google Glass vydržet přibližně jeden den, při častém využívání náročnějších funkcí, jako je natáčení HD videa, brýle pravděpodobně vydrží ještě o něco méně.

Neobvyklým způsobem vyřešil Google zvukovou stránku zařízení. Zvuk totiž nebudou brýle přenášet reproduktorem přímo do ucha, ale skrze lebeční kost. Tato technologie není sice úplně revoluční, v oblasti smartphonů a podobných zařízení se ale zatím příliš nevyužívá.

Kromě zveřejnění specifikací vypustil Google do světa také první verzi API pro brýle Glass, díky které mohou vývojáři začít pracovat na prvních webových aplikacích určených pro toto zařízení. 

 

Právě se děje

Další zprávy