Tajemství God of War II odhaleno!

Lukáš Bašta
14. 4. 2007 0:00
Díky speciálnímu cheatu si můžete God of War II zahrát v ještě lepší grafice!
Foto: Aktuálně.cz

Je tomu již nějakou dobu, co jsme vás informovali o stránkách IslandofRhodes.org, kde probíhal záhadný odpočet. Tomu je již konec a stránky vypustily jedno ze svých tajemství - můžete se podívat na několik vývojářských komentářů k vybraným částem hry, kde vám budou sděleny plány, jaké autoři měli, ale nemohli je díky času a rozpočtu uskutečnit (jde například o záčátek hry, kdy jsme se měli aspoň na chvíli zhostit Kratose v obří velikosti a decimovat celé město).

Když však zabrousíte hlouběji, objeví se vám stránka s textem o historii Rhodosu, nicméně to je jen zástěrka pro schovaný klíč k dalšímu tajnému obsahu. Když na obrázku v pozadí najdete šest písmen a dáte dohromady jméno Kratos, otevřou se vám další videa. Vy nicméně můžete pokračovat dále a jste postaveni před druhý úkol - klasický posunovací hlavolam, kdy musíte v časovém limitu pěti minut sestavit jeden z náhodně generovaných screenshotů. Pokud i toto pokoříte, objeví se další úkol, kdy musíte rozlousknou číselnou šifru. Stačí jen číslice přepočítat a použít první písmeno ze slova, na které v textu ukazují, čímž vám vyjde kód Athéna a vy tak můžete zase jít dál, kde vás konečně čeká sladká odměna.

Foto: Hratelně.cz

Budete si totiž moci zahrát God of War II ve vyšším rozlišení. Nejde samozřejmě o nějakou HD kvalitu, ale autoři byli schopni obraz roztáhnout až na 640 na 488 pixelů, což je na výsledku hodně znát - grafika je čistší a ostřejší hlavně na normálních televizorech, které neumožňují progressive scan. Bez debaty pak je, že God of War II je nejkrásnější hrou, kterou na PlayStation 2 můžete vidět.

Foto: Hratelně.cz

Nicméně stále můžete pokračovat, a když kliknete na odkaz "You Seek an Audience with the Fates" objeví se vám stránka s dalším odpočtem. Tentokrát je však pomalu odhalován také nápis a můžeme zase jen spekulovat, zda půjde o nějaké informace o PSP nebo PS3 pokračování boha války. To ostatně uvidíme zase za nějakých 10 dní.

Foto: Hratelně.cz

Tolik povyku pro nic, řeknete si. Nicméně možnost zahrát si God of War II s ještě lepší grafikou za to stojí, nemluvě o tom, že vám fígl, jak toho dosáhnout, prozradíme. Jediné, co musíte udělat, je držet najednou tlačítka L1, L2, L3, čtvereček a kolečko v době, kdy se vám hra spouští. Je však nutné tlačítka držet již od samého začátku načítání média. Pokud jste vše udělali správně, bude název společnosti Sony Computer Entertainment Europe zbarven do růžova.

Aktualizováno
Bohužel podle prohlášení Sony evropská verze God of War II neobsahuje HD mod. Při tvorbě evropské verze hry s několika jazykovými mutacemi prý již nebylo na disku dostatečně místo, což odnesla právě podpora vyššího rozlišení.

 

Právě se děje

Další zprávy