Poslední šance pro RIM? BlackBerry 10 příjde v lednu

tl
15. 11. 2012 10:22
Na konci ledna představí RIM systém BlackBerry 10 a dva nové telefony
Foto: Blackberry

Výrobce telefonů BlackBerry, kanadská společnost Research in Motion, už před časem informovala o tom, že pro své smartphony chystá nový operační systém, který jí pomůže se znovu dostat na výsluní.  Nyní už je oficiálně potvrzeno, že systém BlackBerry 10 bude představen 30. ledna v několika zemích světa najednou.

Další smartphony BlackBerry už nebudou čistě pracovní

S BlackBerry 10 by se telefony od RIM měly poměrně výrazně proměnit. Už nepůjde o čistě kancelářské smartphony, ale také o atraktivní multimediální a herní zařízení, která budou schopna přilákat i zákazníky, kteří dříve preferovali spíše iPhony nebo telefony s Androidem. Na druhou stranu by ale stroje s BlackBerry 10 měly být stále vhodné pro pracovní účely. Bude v nich například možné přepínat mezi osobním a kancelářským profilem. 

Společně s BlackBerry 10 RIM rovnou představí dva telefony, které na novém systému poběží. Jeden z nich bude mít klasickou hardwarovou QWERTY klávesnici, ten druhý bude pouze s plnohodnotným dotykovým displejem.

Firma RIM sice v minulosti patřila k největším světovým výrobcům smartphonů, v posledních letech se jí ale nepodařilo vyrovnat se silné konkurenci a její podíl na trhu se začal rychle snižovat. Podle většiny názorů jsou systém BlackBerry 10 a nová generace telefonů poslední šancí, která může Research in Motion zachránit před pádem.

 

Právě se děje

Další zprávy