Platební karty Visa míří do mobilních telefonů

Adam Pešek
7. 11. 2011 20:35
Společnost Visa vyvinula aplikaci pro platby z mobilu. Zatím však není jasné, kdy bude služba dostupná
Foto: VISA

Platební karty Visa se postupně stěhují do mobilních telefonů. Společnost totiž představila dvě technologické novinky pro smartphony, které umožňují jednorázové platby či kontrolu pohybu na účtu přímo v mobilu. Jako první tyto služby zkusí uživatelé Androidu, další systémy by měly brzy následovat.

Službu nazvanou Visa Mobile Person-to-Person payments představuje klasická aplikace, pomocí níž lze převést libovolnou částku na libovolnou v Evropě vydanou kartu. Bude-li příjemce v systému zaregistrovaný, stačí vyplnit kontaktní údaje, v opačném případě bude třeba znát číslo dané kreditní karty. Do budoucna Visa plánuje i podporu zemí mimo Evropu.

Jakousi nadstavbou je služba Visa Alert, která informuje o veškerých pohybech na účtu. Kromě klasického avíza půjde Alerts využít i jako elektronický přehled všech uskutečněných plateb.

Teoreticky by obě služby měly fungovat už od konce října letošního roku, zatím však není jasné, kdy se dostanou ke koncovým zákazníkům. Visa Mobile Person-to-Person by pak měla být volně ke stažení přímo v Android Marketu.

 

Právě se děje

Další zprávy